Historie

Lidt historie.

Aars Touring Club startede tilbage i 1976, da 9 energiske unge motorcyklister ville opbygge en klub, hvorigennem man ville fremme motorcyklistens sag. I vedtægterne står der bl.a. stadig i dag, at klubbens medlemmer ikke må bære klubveste, og andre provokerende genstande, og for at blive medlem skal man have motorcykel, og have et gyldigt kørekort til denne.

  Fra klubbens start lykkedes det at leje et klubhus på adressen Markedsvej 12 i Aars, som gennem de første år var samlingspunkt for medlemmerne. Men da huset trængte til en kærlig hånd, ejeren ønskede at sælge og kommunen selvfølgelig ikke ville sætte penge i et lejet klubhus, besluttede medlemmerne i 1983 at købe huset.

  Igennem de næste år renoverede medlemmerne, og de mange venner af klubben huset, så man havde et dejligt klubhus til sine aktiviteter. Desværre brændte det gamle klubhus ned ved en brand i 1993, men da forsikringerne var i orden, fik klubben opbygget et nyt og større klubhus, som det nu kan ses på Markedsvej.

   Fra 1994 har klubben kørt som en selvejende institution, det vil sige at klubben ikke modtager økonomisk tilskud fra kommunen.

Siden starten i 1976, og frem til nu (dec. 2015), har der været 211  medlemmer. Igennem alle årene har medlemmerne kørt mange hundrede tusinde af kilometer rundt i ind- og udland. Der er blevet kørt fra Nordkap i Nordnorge, Lapland i Finland til Gibraltar, Marokko og Grækenland i syd. Fra Portugal og England til Polen og Ukraine i øst på forskellige ture, til træf, eller på sommerferier.

Aars Touring Club har siden 1979 arrangeret Himmerlandstræf.